Ta`Limda O‘Qitishning Dolzarb Masalalari: Muammo, Tahlil Va Yutuqlar - Farxodovich, Norkulov Akbar (Miasto Przyszłości, 2023)
Bugun fan va ta’limda insoniyat juda ilgarilab ketdi. Bugungi kunda axborotlashgan asrda intellektual kasblar nufuzi tobora ortib bormoqda. Insonni bu salohiyatga olib kelish, uning aql imkoniyatlarini ro‘yobga chiqarish ta’lim tizimining eng muhim vazifasidir. Vaholanki ta’limi taraqqiy etmagan mamla katlar iqtisodiyoti ham taraqqiy etmaganligini butun dunyo mamlakatlari ko‘rib kelyapti. Bugungi kunda zamonaviy ta’lim tizimini joriy etmasdan turib, zamon talabiga mos kadrlarni yetishtirib bo‘lmaydi. Sinergetika metodologiyasi tizimli yondashuv asosida aynan zamonaviy ta’lim uchun asos bo‘la oladigan, integratsion ta’limni targ‘ib etayotgan muhim yo‘nalishdir. Maqolada targ‘ib etilayotgan zamonaviy ta’limga tizimli yondashuv masalasi sinergetik ta’limning bir qismi sifatida fanlararo integratsiyani, tanqidiy va mantiqiy tafakkurni, doimo rivojlanib borishni, o‘z ustida tinimsiz ishlashni, ta’lim jarayonida turg‘unlikka yo‘l qo‘yib bo‘lmaslikni isbotlab beradigan zamonaviy ta’limga mos keladigan yondashuvdir.