Qoraqalpoq Musiqa Uslubi O’ziga Yarasha Xilma-Xil Va Rang-Barangligi - Xojanov, Iqlasbay (Miasto Przyszłości, 2023)
Ush bu maqolada Qoraqalpoq musiqiy uslubi mamlakatning ichki iqtisodiyotiga, mintaqaning geografik xususiyatlariga, to’g’ridan-to’g’ri ijtimoiy-tarixiy rivojlanishning shakllanishi va jarayoniga asoslanganligi haqida aytilgan . Musiqiy janrlarga e’tibor berganda, ular ham juda xilma-xil, ayniqsa "Yog’li Baxshil" uslubida alohida o’rin egallaydi.