Бўлажак Ўқитувчиларнинг Методик Тайёргарлик Жараёнини Таркиблаштириш Асосида Когнитив Фаолиятни Такомиллаштириш Йўллари - Эргашевич, Юсупов Бекзод (Miasto Przyszłości, 2023)
Ушбу мақолада таълим тизимида кенг қўлланиладиган ўқитиш, ўрганиш, педагогик тайёргарлик, методик тайёргарлик, педагогик таълим каби тушунчаларга маҳаллий ва хорижий олимлар томонидан берилган қиёсий тавсифлар, шунингдек, , бўлажак ўқитувчиларнинг методик тайёргарлигини оширишда таълим технологияларини билишлари, жамоада, гуруҳда ўқитиш технологияси, шахсга йўналтирилган таълим технологияси, хамкорликда ўқитиш технологияси, муаммоли таълим технологияси, модул технологиясининг асосий хусусиятлари тўғрисида фикрлар баён қилинган ва умуман олганда, методик тайёргарлик жараёнида таълимнинг асосий вазифаси ҳал этилиши, яъни, баркамол шахсни ривожлантириш учун шароитлар яратишнинг зарурлиги, маънавий, компетентли, ўз-ўзини ривожлантирувчи ижтимоий фаол шахсни юзага келтириш масаласи хусусида фикрлар келтирилган.