Harbiylar Nutqida Jargonning Ifodalanishi - Maripova Xurshidaxon Muzafarjonovna (Miasto Przyszłości, 2023)
Maqolada harbiy frazeologik jargonning milliy-madaniy xususiyatlari haqida so‘z borgan. Harbiy hizmatchilarning frazeologik tasviri jargon orqali bayon qilingan. Iboralarning mazmunini to‘g‘ri anglash, ayniqsa, badiiy tarjimada juda muhimdir. Maqola nafaqat nemis tili o‘qituvchilariga, balki to‘g‘ridan-to‘g‘ri madaniyat tarixiga, semantik jihatlariga qiziqadigan keng ommaga ushbu jihatlarni o‘z ona tilining mos analoglari bilan taqqoslash imkonini berish maqsadida yozilgan.