Ota-Ona Qaramog‘Isiz Qolgan Bolalar Tutungan Oilaga Moslashtirishning Pedagogik Mexanizmlari - Raximova , D. (Miasto Przyszłości, 2023)
Maskur maqolada оta- ona qaramog’isiz qolgan bolalarni tutingan oilaga moslashuvining da birinchi navbatda bolaning ijtimoiy moslashuvi turadi. Ijtimoiy moslashuv – bu inson tomonidan yangi ijtimoiy muhitni, ma’lum bir jamiyatning me’yorlari va qadriyatlarini rivojlantirish, o‘z hayot tarzini tashkil qilish bo‘yicha bilim va ko‘nikmalarni egallash bilan bog‘liq bo‘lgan shaxs holatining integral ko‘rsatkichidir. Yetimlarning ijtimoiy moslashuvi, ular yashayotgan jamiyatning qadriyatlari va me’yorlarini o‘zlashtirishdan iborat.