O`QUVCHILAR OVOZINI RIVOJLANTIRISH BO`YICHA NATIJALARINI ANIQLASH - G. Munteeva (Miasto Przyszłości, 2023)
Ushbu maqolada qo’shiq aytish paytida nafas olish apparati qanday ishlashi tasvirlangan. To’g’ridan-to’g’ri nafas olish tovush hosil qilishda vokal kordlarining tebranishida ishtirok etadi. Xonandalar va o’qituvchilar bir narsaga rozi bo’lishadi - to’g’ri yumshoq va muntazam nafas olishni tanlash, qo’shiqchini uzoq ovozli signal bilan ta’minlash.