G‘O‘Za Seleksiyasida Qo‘Llaniladigan Turli Chatishtirish Usullari - Yakubjonova Nodiraxon Avazxon qizi (Miasto Przyszłości, 2023)
G‘o‘zaning yangi navlarini yaratishda qo‘llaniladigan seleksiya usullari o‘rtasidagi murakkab duragaylash orqali tahlil qilingan oddiy va qo‘sh duragaylarni bitta tajribada o‘rganish orqali oddiy chatishtirishga nisbatan qo‘sh chatishtirishda geterozis darajasi bir muncha yuqori ekanligini va F2-F3 avlodlarda oddiy chatishtirishga nisbatan qo‘sh chatishtirishdan ko‘proq transgressiv o‘simliklar ajralib chiqqanligini kuzatishgan.