AXBOROTNI MUHOFAZA QILISHNING MAQSAD VA ASOSLARI - Alisher Ergashevich , Ernazarov; Gʻiyos Samariddin oʻgʻli, Boliqulov; Nurbek Oydin oʻgʻli, Shirinov (Miasto Przyszłości, 2024)
Axborot xavfsizligi zamonaviy axborot jamiyatining muhim jihati hisoblanadi. Axborot xavfsizligining maqsadi ma’lumotlarning maxfiyligi, yaxlitligi va mavjudligini ta’minlashdir. Maxfiylik deganda, ma’lumotlar faqat ular uchun mo’ljallangan foydalanuvchilar uchun ochiq bo’lishi va tegishli ruxsatnomalarsiz uchinchi shaxslarga ochiq bo’lmasligi kerakligini anglatadi.