Тижорат Банклари Томонидан Хўжалик Юритувчи Субъектларни Кредитлаш Амалиётини Такомиллаштириш - Икрамов , Ойбек Гуламович (Miasto Przyszłości, 2024)
Мазкур мақолада тижорат банклари томонидан кредитлашни ташкил этиш борасидаги хорижий ва маҳаллий олимларнинг фикр ва хулосалари тадқиқ қилинган, кредитлашни ташкил этишнинг меъёрий-ҳуқуқий асослари келтирилган. Шунингдек, мамлакатимиз тижорат банкларининг кредитлар амалиёти, кредит портфели таркиби ва динамикаси таҳлил қилинган. Охирги йилларда мамлакат банк тизимида муаммоли кредитларнинг ҳолати ва ўзгариш динамикаси аниқланган. Муаммоли кредитларни камайтириш бўйича тегишли илмий хулосалар шакллантирилган ва амалий тавсиялар берилган.