Marketingda Narxlarning Shakllanishi: Narxlarni Shakllantirish Va O’zgartirish Usullari - Abdullaevna, Qayimova Zumrad; Javlon, Qoryog’diyev (Miasto Przyszłości, 2024)
Narx va narx shakllanishi bozor iqtisodiyotining asosiy elementlaridan biridir. Narx murakkab iqtisodiy kategoriyadir. U iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishning deyarli barcha asosiy muammolarini kesib o’tadi. Bu, birinchi navbatda, tovarlarni ishlab chiqish va sotish, ularning qiymatini shakllantirish, yalpi ichki mahsulot (YaIM) va milliy daromadni yaratish, taqsimlash va ishlatishga taalluqlidir. Narxlar strategiyasi - bu kompaniyaning bozor maqsadlariga muvofiq narxni shakllantirishning asosiy printsipi, narxning o’zgarishi ehtimoli darajasi, yo’nalishi, tezligi va davriyligi to’g’risida uzoq muddatli qaror.