Video tasvirlarda avtotransport yo‘lakchalarini klassifikatsiya qilish algoritmi - Shaxzodbek Ma’murjon o‘g‘li, Yetmishboyev (Miasto Przyszłości, 2024)
Ushbu maqolada faqat bitta kameradan foydalangan holda video ketma-ketlikdagi muhim trafik parametrlarini baholash uchun avtomatik yo‘l nazorati tizimi taqdim etilgan. Avtotransport vositalarini faqat avtomashinalar va avtomashina bo‘lmaganlar uchun tasniflashi mumkin bo‘lgan an’anaviy usullardan farqli o‘laroq, tavsiya etilgan usul transport vositalarini namoyish qilishda yangi “chiziqlilik” xususiyatini joriy etish orqali transport vositalarini yanada aniqroq sinflarga ajratish uchun yaxshi imkoniyatga ega. Bundan tashqari, taklif etilayotgan tizim soyalar tufayli yuzaga keladigan avtomobil tiqilib qolishi muammosini yaxshi hal qila oladi, bu esa ko’pincha avtomobillarni keyingi sanash va tasniflashda muvaffaqiyatsizlikka olib keladi