Shuhrat Matkarimovning “Yilon” Qissasidagi Dialektizmlar Tahlili - Qodirova, Mashhura (Miasto Przyszłości, 2023)
Dialektizmning adabiy til, badiiy asar va lingvopoetikada tutgan o‘rni ushbu maqolada asosiy o‘rganish obyektiga olindi. Xorazm adabiy muhitidagi badiiy asarlar tilida qo‘llanilgan dialektizmlar tahlil qilindi. "Yilon" qissasi tilshunoslik nuqtayi nazaridan til fragmentlariga asoslanib o‘rganildi.