Kartoshka Kasalliklari Va Qarshi Kurash Choralari - Xudoyberdi o’g’li , Sharifbekov Shukurullo (Miasto Przyszłości, 2023)
Axolini oziq-ovqat maxsulotlari orasida sabzavot ekinlari aloxida ahamiyatga ega. Bugungi kunda sabzavot ekinlaridan biri kartoshkaning xosildorligini oshirish va uni kasalliklardan himoya qilishda kasalliklarni qo‘zg‘atuvchi patogenlarni tur tarkibi va rivojlanishini o‘rganish bugungi kunning dolzarb vazifalaridandir. Shunday kasalliklardan bu kartoshkaning zamburug‘li kasalliklari xisoblanadi.