UZOQ TARIXGA EGA BOʻLGAN QORAQALPOQ MUSIQA MADANIYATINING BEBAHO XAZINASI - Adilbek Temirbaev (Miasto Przyszłości, 2023)
Mazkur maqolada Qoraqalpoq musiqa merosini sayqal topishida katta hissa qo‘shgan Qoraqalpog‘iston Davlat madhiyasi musiqa muallifi, O‘zbekiston va Qoraqalpog‘istonda xizmat ko‘rsatgan san’at arbobi, Qoraqalpog‘iston kompozitorlari va bastakorlari uyushmasi raisi, atoqli qoraqalpoq kompozitori Najimmaddin Muxammaddinovning fidokorona xizmatlari xususida so‘z yuritilgan. Ohang va sadolar orqali insonga ruhiy ozuqa beradigan kuy va qo‘shiqlarning yaratilishi bilan bog‘liq vazifalar, bastakorlik faoliyatining mashaqqati hamda mas’uliyati haqida to‘xtalib o‘tilgan. Shuningdek, Qoraqalpoq musiqalarining tarixi va rivojlanish jarayonlari to‘g‘risida ham aytib o‘tilgan.