Бухоро Хонлигининг Қозоқ, Усмонли Турк Ва Бошқа Хорижий Давлатлар Билан Олиб Борилган Ҳарбий Алоқалари - Тохирович, Холиков Нодирбек (Miasto Przyszłości, 2023)
Ушбу мақолада XVI аср иккинчи ярмида Марказий Осиёда ўзига хос ўрин эгаллаган, иқтисодий, ҳарбий‒сиёсий жиҳатдан юқори мавқега эга бўлган Бухоро хонлигининг ривожланишида ҳам бошқа давлатлар билан олиб борилган ўзаро савдо-дипломатик алоқалари алоҳида ўрин тутиши очиб берилган.