Globallashuv Davrida Migratsion Inqiroz - Norqulovich, Jalilov Baxtiyor (Miasto Przyszłości, 2023)
Bugungi globallashuv jarayonida migratsiya masalasi tobora dolzarblik kasb etib bormoqda. migratsiya jarayoni muayyan vaqtlarda kuchayib-pasayish tendensiyasiga ega bo‘lib, ma’lum hudud, mamlakat, mintaqa ijtimoiy hayotiga o‘zining ijobiy, salbiy, kerak bo‘lsa, siyosiy ta’sirini o‘tkazadi. Shu boisdan ham migratsiya jarayonini huquqiy tartibga solish, uni boshqarish masalalari alohida e’tibor talab qiladi.