Jizzax Vohasi Aholisining Xo'jalik An'analari Bilan Bog'liq Urf-Odat Va Marosimlar - Muhammad , Tilovboyev (Miasto Przyszłości, 2023)
Ushbu maqolada, Jizzax vohasi aholisining xo’jalik an’analari bilan bog’liq urf-odat va marosilar haqida fikr va mulohazalar yuritiladi. Markaziy Osiyoning qoq markazida joylashgan Jizzax vohasi asrlar davomida rivojlanib kelgan boy madaniy meros va iqtisodiy an'analarga boy mintaqadir. Ushbu voha aholisi o'zlarining iqtisodiy hayotini shakllantirishda muhim rol o'ynaydigan noyob urf-odatlar va marosimlarni ishlab chiqdilar. Qishloq xo'jaligi amaliyotidan savdo marosimlarigacha, bu an'analar madaniyat va tijorat o'rtasidagi simbiotik munosabatlarga ajoyib ko'rinish beradi. Jizzax vohasining iqtisodiy yuragi qishloq xo'jaligi bilan bog'liq bo'lib, ekinlarni etishtirish puxta marosimlar va bayramlar bilan birga olib borilmoqda.