Dialectics of Stability and Variability in the Development of Social Processes - Sarvinoz, Ashurova (Miasto Przyszłości, 2023)
Maqolada barqarorlik va bekarorlik dialectikasi yordamida materiani bir vaqtning o'zida yahlitligi va o'zaro karama karshiligi kurstilgan. Umumborlik lens haqiqatning o'z-o'zini tashkil etishi belgilaydi va larza holati vujudga kelmaydi hamda bu atroph muhitni rivozhlantirish va faoliyatning lens qonunlaridagi rivojida o'z ifodasini topadi.