O’zbek Milliy Realiyalarining Badiiy Matn Tarjimasida Madaniy Mazmunni Ochib Beruvchi Lisoniy Birlik Sifatida Qo’llanilishi - Z. B. Djalilova; N. O. Yuldashova (Miasto Przyszłości, 2024)
Ushbu maqolada ma’lum bir xalq madaniy me’rosidan o’rin olgan milliy koloritning eng muhim jihatini ifodalovchi tushuncha-realiyalar haqida ma’lumot berilgan. Xususan, Pirimqul Qodirovning “Yulduzli tunlar” asarida uchraydigan milliylikni ifodalovchi so’zlarning Karol Ermakova tarjimasida ingliz tilida berilish usullari tahlil qilingan.