Rаuf Pаrfi She’riyatidа “Borliq→Odаm” Kognitiv Modelidаgi Аntroposentrik Metаforаlаr Tаdqiqi - Аltmishbayevna , Dedаxаnovа Muazzam (Miasto Przyszłości, 2024)
O‘zbek modern sheʼriyati misolida metaforik ifodalarning leksik-semantik xususiyatlarini tadqiq etish, modern poetik manzarani shakllantirishda antropotsentrik metaforalar rolini o‘rganish alohida eʼtibor talab qiladi. Shu bois mazkur maqola Rauf Parfi ijodidagi antropotsentrik metaforalarning lingvokognitiv tadqiqi masalasiga bag‘ishlanadi. Unda metaforik ifodalarning kognitiv modellarini aniqlash maqsad qilingan.