Молия Бозорининг Ривожланиши: Жорий Ҳолат Ва Таҳлиллар - Маматов Акмалжон Анваржонович (Miasto Przyszłości, 2024)
Илмий мақолада молия бозорининг иқтисодиётда тутган ўрни, халқаро молия бозори унга таъсир этувчи омиллар ва жорий ҳолатлари таҳлил этилган. Хусусан, халқаро молия бозорлари тузилмаси ва иштирокчилари, халқаро молия бозорининг таркибий тузилиши ва унинг шаклланиш босқичлари ёритилган. Шунингдек, дунёнинг етакчи молиявий марказлари хусусида фикрлар баён этилган.