Oydin Hojiyeva Lirikasida Vatan Talqini - Abdumutal qizi , Boliqulova Mehribon (Miasto Przyszłości, 2024)
Mazkur maqolada Oydin Hojiyevaning lirikasida Vatan talqini haqida so‘z yuritilgan. Shoira lirikasidagi badiiy tafakkur va yuksak ma’rifiy qarashlar ayrim she’rlari misolida tahlil qilingan. Shoira she’rlarida insoniy kechinmalar va qalb tovlanishlari asosiy obe’kt sifatida mohirlik bilan tasvirlangan. Shoiraning ma’naviy izlanishlarida, poetik timsol yaratish jarayonida his-tuyg‘ular manzarasi, kechinma tarangligi haqida ma’lumotlar ifodalab o‘tilgan.