Jamoatchilik Nazorati Sub’ektlari To‘G‘Risida Ba’zi Mulohazalar - Haydarov O. E. (Miasto Przyszłości, 2024)
Maqolada respublikada barpo etilayotgan fuqarolik jamiyati sharoitida jamoatchilik nazoratini amalga oshirishning ahamiyati, jamoatchilik nazoratini amalga oshiradigan sub’ektlar, jamoatchilik nazorati sub’ektlari to‘g‘risidagi turli manbalardagi ma’lumotlar va ularning tahlili haqida so‘z boradi. Maqolada jamoatchilik nazoratining sub’ektlari bo‘lgan fuqarolik jamiyati institutlari, o‘zini-o‘zi boshqarish organlari, nodavlat notijorat tashkilotlari, ommaviy axborot vositalari, siyosiy partiyalar, kasaba uyushmalari kabilarning jamoatchilik nazoratini ta’minlashdagi o‘ziga xos xususiyatlari to‘g‘risida mulohazalar bildirilgan.