Давлат Бошқарувида Маҳаллий Вакиллик Органларининг Маҳаллий Ижро Этувчи Ҳокимият Органлари Билан Ўзаро Муносабатларининг Долзарб Масалалари - Шаробиддиновна, Таджикулова Муҳайё (Miasto Przyszłości, 2024)
мақолада давлат бошқарувида маҳаллий кенгашларнинг ҳудудларни бошқаришда маҳаллий ижро ҳокимияти органлари билан ўзаро муносабатларининг аҳамияти, ҳудудларни ижтимоий-иқтисодий ривожлантириш ва маҳаллий ижро этувчи ҳокимият идоралари фаолияти устидан назорат ўрнатиш ҳамда ҳудудлардаги мавжуд муаммоларни ҳал этишда маҳаллий Кенгашларнинг иштирокининг долзарб масалалари, ушбу соҳада хориж тажрибаси ҳақида сўз юритилади.